Изложба "Молитва за пролет"


01-04-2019


"Пролетта е не само сезон, а и състояние на духа!"

 

От 01.04.2019 г. до 17.05.2019 г. посетителите на вино бар MWAH ще имат възможността да се насладят на творчеството - графични картини на талантливата художничка Христина Петрова.

Всички изложени картини могат да бъдат закупени във вино бар MWAH!
______________________________________________
Христина Петрова завършва руска гимназия, а след това и Техническият университет със специалност „Текстилен инженер“. Творчеството й започва по необичаен начин – първо писане на детска поезия, а след това рисуване, първо само за себе си, а след това и за другите.

Като поет има издадена книга с детски стихотворения от ИК „Фют“ - „Охлювче рогато, мъничко, чудато“ и 18 преведени детски книги с поезия от руски и английски за същото издателство.

Като художник има осем самостоятелни и колективни изложби; картини в България, Швейцария, САЩ и Испания; книга за оцветяване за възрастни „Цветове и настроения“ ИК „Фют“ с 32 нейни картини и илюстрации към първите две книги на Зорница Иванова от поредицата „Феята Розичка и българските деца по света“.

Графичните рисунки, които създава са плод на въображението й и стремежа й да носят радост, уют и наслада за сетивата. Подчертано декоративни и нарисувани с любов към детайла, те са отделни малки светове, изградени от многообразни форми, линии, петна и точки. Чрез тях иска да провокира хората да се усмихнат на себе си и на света около тях, да видят красотата му през нейният поглед, да очакват и да забелязват доброто, да не губят надежда, да вярват че пролетта е не само сезон, а и състояние на духа.