Изложба „Цветни отпечатъци“


19-01-2019


Изкуство с пръсти от Станислава Димитрова!

 ”Рисуването с пръсти е занимание, в което потъваш и се изключваш за света. Усещането, което носи боята върху ръцете ти, не може да се опише, а само да се изпита. С времето се научих как да пипна платното, за да се получи формата, която искам. За класическо рисуване могат да се купят много и различни четки – плоски, кръгли, с твърд или мек косъм и т. н. За рисуването с пръсти на разположение са само 10 „четки” и то с приблизително еднаква форма и дебелина – пръстите. Затова рисуването с пръсти за мен е предизвикателство, което ми носи удоволствие.“ – така художничката Станислава Димитрова описва изкуството си.

От 19 Януари 2019 г. до 15 Март 2019 г. посетителите на вино бар MWAH ще имат възможността да се запознаят с необикновеното творчество на талантливата художничка Станислава Димитрова.

Станислава използва нестандартен похват, използвайки само пръстите си, като „четки“, описвайки ги, като „проводникът на душата и ума”. „Ако авторът е настроен позитивно, ако се усмихва на света, ако търси красотата дори в скучното ежедневие, това неизменно се предава на платното“.

Заповядайте и се насладете на живописните пейзажи на Станислава Димитрова.

Всички изложени картини могат да бъдат закупени във вино бар MWAH!
_________________________________________________________________________________________________________________________________
Станислава Димитрова е родена във Варна, но живее, работи и твори в София. Завършила е математическа гимназия, а по-късно защитава и магистратура по икономика.

Почти целият и професионален път е преминал в банковата сфера, като продължава да работи и до днес. Рисуването с пръсти първоначално се явява като нейно любимо хоби, а първата си картина рисува преди 15 години след тежък период в живота си, който е и причина да преоткрие себе си и таланта си.

Основният двигател на творчеството й, освен „10-те си четки“, е волята и фантазията й. Тя вярва, че всяка картина носи своя енергия и заряд и пренася настроението си върху платното. А мечтата й е за свят с повече усмихнати лица, с повече оптимизъм в заниманието живот и мисли, че с картините си допринася денят да е хубав поне за един човек.