Изложба "Гледна точка"


15-10-2018


Едно необикновено изкуство!

От 15 Октомври 2018 г. до 30 Ноември 2018 г. посетителите на вино бар MWAH ще имат възможността да се запознаят и докоснат до необикновеното изкуство на талантливите артисти Даниела Колева и Тодор Влайчев, чиито творчески пътища започват по необичаен начин. 
_______________________________________________________
Всички изложени картини могат да бъдат закупени във вино бар MWAH, гр.София, ул.Шейново 2.
___________________________________________________________
Преведено и адаптирано от материали на световния критик и културтрегер Джон Доу / John Doe

Даниела Колева

Творческият път на Даниела Колева започва по необичаен начин. 31-ви декември 1999 г., прогнозите са мрачни. “Проблем 2000“ - очаква се срив на компютърните системи, евентуален край на света. Всички пият, ядат и се веселят като за последно, музикалният хит тогава е: “Разтегни Кольо акордеона“. Часовникът прехвърля 00:00 ч. Нищо не се случва! Разочарованието е пълно! Идва понеделник и всички трябва да отидат на работа. Именно в този ден, художничката осъзнава необходимостта да отрази сънищата и виденията в съзнанието и́ върху платно, с боя и четка.

Професионалният път на Даниела преминава бурно: от модния подиум, през екранни изяви, инвестиционни проекти, недвижими имоти и банкови институции, до магията на рисуването.

Картините - които тя рисува на празен стомах - са ярки, контрастни, изчистени. Платната са ефирни, с много въздух и свежест...

______________________________________________________________________________

Тодор Влайчев

Първоначален тласък (kick start) Тодор Влайчев получава след средата на миналия век, гледайки многократно филма “Баща ми бояджията“. Дълбоко повлиян от магията на цветовете и тяхното дълбоко въздействие, макар и черно-бял, филмът оставя трайна следа в съзнанието му. Предопределя неговата наклонност към различни нюанси и цветови тоналности.

Професионалното му развитие е пъстро и колоритно. Преминава през белите ски писти, финансови и банкови мултинационални корпорации, както и ръководна длъжност в голям дом на културата.
Тодор експериментира с материали и цветове. Дава воля на въображението си, плод на близката му връзка с природата през летните месеци на велосипед, за което го вдъхновява друг небезизвестен филм - “Селянинът с колелото“.

Произведенията предполагат изместване встрани от обичайното и обикновеното. Неслучайно още се помни материал за твореца, поместен преди години в британския печат по друг повод, озаглавен: “Той е толкова необикновен“.